top of page

Studentska udruga I3

SUI3  je studentska udruga koja djeluje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u sklopu koje se izdaje časopis I³. Udruga djeluje od 2007. godine, od kada je izdano 9 brojeva.  U međuvremenu je došlo do privremenog zastoja u izdavanju zbog promjene predsjedništva udruge, međutim uz novu upravu i kadar došlo je do ponovnog pokretanja projekta izdavanja časopisa I³. Od 2012. mentor udruge je prof. dr. sc. Antun Galović, voditelj katedre za tehničku termodinamiku.

Inteligentno interesantno inženjerstvo - I³, prvenstveno je namijenjen studentima i djelatnicima FSB-a, a zatim svima onima koje zanima razvoj tehničkih znanosti te strojarski pogled u kulturne aspekte života. Redakciju časopisa čine studenti, smještenu u prostorijama fakulteta, uz veliku potporu dekana prof. dr. sc. Ivana Jurage.

Jubilarni broj

Ove akademske godine cilj udruge je izdati jubilarni 10 broj časopisa i time obilježiti i pet akademskih godina postojanja udruge. Nadamo se da će u svom desetom izdanju časopis postići jednak uspijeh kao i u ranijim izdanjima, te da će postati važan dio studentskog života na fakultetu.
 

Digitalizacija starih brojeva

U tijeku je proces digitalizacije starih brojeva časopisa, tj. članci iz istih za koje se nadamo da će omogućiti sadašnjim studentima uvid u to kako je izgledao život na fakultetu u vrijeme dok su sadašnji brucoši još bili osnovnoškolci, ali i u napredak koji je na fakultetu postignut kroz taj period. Trenutno je digitaliziran deveti broj.

Pozivamo sve zainteresirane studente i studentice da nam se jave ukoliko žele sudjelovati u radu udruge..

bottom of page