top of page

FSBX 2011.

FSBX 2011 je nastavak već tradicionalnog projekta FSBX koji se odvija jednom godišnje, pod kraj ljetnog semestra ili u ljetnoj stanci. Radi se o stručno–obrazovnom putovanju u organizaciji Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva (HUSZ ), poznate i kao Euroavia Zagreb. Projekt je prvi puta zaživio 2008. godine, kada je posjećen ILA Berlin Airshow, tehnički muzej Sinsheim i Tehničko sveučilište u Stuttgartu. Naredne 2009. godine projekt zadržava istu formu; temelji se na posjetu airshow–u, ovog puta Le Bourget u Parizu i to na njegovu 100–tu godišnjicu, te posjetu centru za nuklearna istraživanja CERN u Švicarskoj. Treći po redu, tada već tradicionalni FS BX10 je ponovno studente odveo u Berlin, na 100–tu godišnjicu ILA Berlin Airshow–a. Putovanje je obuhvatilo posjet postrojenju Eurocopter-a u Donauworthu, tehničkom muzeju Speyer te druženje s kolegama zrakoplovcima iz Stuttgarta.

FSBX 2011 je bio nastavak, no u velikom stilu. Prije nego se prebacimo na ovaj dio, koji je i glavna tema, postavlja se pitanje kako i zašto je nastao FS BX? Kako je glavni cilj HUSZ –a pomoć studentima zrakolovstva da se lakše i kvalitetnije upoznaju sa strukom, pokazala se potreba za sve više terenske nastave. Kako resursi fakulteta, a tako i hrvatske industrije ne dopuštaju kvalitetno i potpuno obrazovanje u ovoj domeni, bilo je potrebno krenuti u inozemstvo. Forma putovnja u kojoj kroz nekoliko dana studenti, asistenti i profesori mogu doći u dodir s vodećim svjetskim stručnjacima, znanstvenicima pa i proizvođačima u zrakolpovstvu i svemirskoj tehnlogiji, pokazala se kvalitetnim nadomjestkom za ono što nemamo ovdje. Netreba zanemariti niti kulturnu komponentu, koja je vrlo važna i za intelektualni razvoj a u FS BX–u u bogatoj mjeri prisustvuje. Uz predavanja i upoznavanja sa stranim i našim znanstvanicima, studenti su u mogućnosti razmjeniti iskustva i u ležernoj atmosferi se družiti sa stranim kolegama i stručnjacima..

​ZNa sreću, vrijednost i važnost projekta su prepoznati i od strane privrede i fakulteta; pa se sredstva za FSBX već godinama uspješno prikupljaju od donacija i dijelom od participacije studenata. Ove godine je realiziran dosada najveći i najzahtjevniji FSBX; nakon duge i mukotrpne organizacije, zaputili smo se u Moskvu. Putovanje je ovog puta dobilo poseban naglasak na „studentsko”, čim smo zakoračili u hrđave vagone ruskih željeznica i započeli dva dana dug put. Nezaboravno putovanje kroz mađarsku, ukrajinsku i rusku pustoš polaznici su kratili pjesmom tako da smo raspoloženi i vedri pristigli u Moskvu. Odmah po smještaju u lijep i ugodan hostel posjetili su nas naši profesori, Dr.sc.Milan Vrdoljak i Dr.sc.Ivica Smojver, te satnik MOR H–a zadužen za evaluaciju zrakoplova u svrhu modernizacije HRZ –a, satnik Danijel Vuković.

Spomenuto cijenjeno društvo je bilo uz nas nekoliko dana pa i večeri. Kao i prije, središnji događaj je bio airshow, no ne bilo kakav – nego najveći! MAKS Moskva je poseban po tome jer okuplja najviše izlagača, posebice Ruskih koje je teško vidjeti na bilo kojem drugom airshowu; nadalje, u Rusiji su još uvijek dozvoljeni preleti preko publike pa ionako grandiozni letački program dobiva dodatno na atraktivnosti. Jedinstvena prilika za razmatranje MI G–ova, Sukhoi–a, helikoptera Kamov–a… bila je obogaćena predavanjima naših profesora i stručnjaka Danijela Vukovića te ljubaznih domaćina. Nakon tog sadržajnog dana na aerodromu Zhukovky nastavili smo upoznavanje s Moskvom kroz posjete muzejima Monino (najveći zrakoplovni muzej na svijetu), muzeju astronautike i puno drugih manjih tehničkih i povijesnih. Iskoristili smo ovu priliku da upoznamo tamošnji stil života, znamenitosti i bogati noćni život.

Puno mladih umova se zagrijalo pri upoznavanju ruskih sveučilišta, zrakoplovne industrije a neke je zaintrigiralo veliko i bogato tržište; sve u svemu, Moskva je djelovala vrlo poticajno na nas. Cijelo putovanje zaokruženo je interesantnim povratkom, opet dvodnevnim putem s vlakom. Nismo mogli niti sanjati da ćemo završiti u novinama i prije nego se vratimo u Zagreb, no za to su se pobrinule nesretne okolnosti i nestabilni stranac u našem vagonu. Na svu sreću i taj dio je ostao samo avantura bez loših posljedica, barem ne za nas FSBX 2011 je ispunio svoju misiju, preostaje nam iskoristiti ideje i truditi se da nakon svega što nam je donio ovaj, ostvarimo još jedan FSBX na godinu!

Jakov Soldić

bottom of page